Over mij,
Ramona Schalkwijk-Snel (1981)..

Sinds ik in juni 2006 cum laude ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht werk ik met veel plezier als humaan fysiotherapeut.

Omdat ik al van jongs af aan thuis veel met dieren in aanraking ben gekomen merkte ik al snel dat ik ook graag met dieren zou willen werken. Daarom volgde ik, na het behalen van mijn fysiotherapie-diploma de opleiding ‘Fysiotherapie bij Dieren’.
Tijdens de opleiding waren mijn Arabier Amasis en kruising-Bordercollie Squirrel geduldige ‘oefendieren’ voor mij en een groepje medestudenten. In juni 2009 ben ik afgestudeerd als dierfysiotherapeut en ben ik gestart met mijn eigen praktijk.
Sindsdien breid ik mijn kennis steeds uit door het volgen van cursussen, bijvoorbeeld over trainingsmethoden, zadels passen en nieuwe behandelmogelijkheden. Verder loop ik regelmatig mee met collega's, dierenartsen en zadelmakers om mijn vaardigheden te verbreden en te verdiepen.

Omdat ik heb gemerkt dat een holistische benadering maakt dat de behandelresultaten veel beter zijn heb ik ook de opleiding tot acupuncturist aan Shenzhou University gevolgd, welke ik in 2017 met een
‘Excellent Student Award’ heb afgerond.

Ik ben ingeschreven in de kwaliteitsregisters voor Fysiotherapie, Dierenfysiotherapie en Acupunctuur.

Passie, kennis, rust en ervaring

Tijdens de behandeling zul je merken dat ik aandacht heb voor het geheel: het gehele lichaam, voeding, training, de mens in zijn omgeving, de relatie mens-dier; ze krijgen allen aandacht. Ik vind het belangrijk dat de cliënt inzicht krijgt in zijn eigen functioneren (en/of dat van het dier), welke factoren daar invloed op uitoefenen, en hoe er gewerkt kan worden aan herstel en preventie van problemen. Ik leg dus veel uit en probeer zoveel mogelijk mee te denken om binnen de mogelijkheden van de persoon de situatie te optimaliseren.

Heb je vragen over mijn behandelwijze of wil je weten of ik je zou kunnen helpen? Neem gerust contact op!