Training en begeleiding bij revalidatie

Wanneer mens of dier een blessure heeft of heeft doorgemaakt is er vaak sprake van een afwijkend beweegpatroon. Spieren of gewrichten zijn soms heel lang op een andere of asymmetrische manier belast vanwege pijn, bewegingsbeperking of krachtsverlies. Op dat moment is het belangrijk om op een juiste manier weer in beweging te komen en de kracht, balans, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie van het lichaam te optimaliseren.
Deze beweging moet juist afgestemd en gedoseerd worden voor een optimaal en duurzaam resultaat. Een fysiotherapeut heeft veel kennis op het gebied van anatomie, trainingsprincipes en herstel.

Je kunt mijn begeleiding inschakelen als ik jou of jouw dier behandeld heb, maar ook preventief.

Mensen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van de sportschool waarin mijn praktijkruimte gevestigd is, of er wordt een oefenschema voor thuis opgesteld.

Je kunt mijn begeleiding inschakelen als ik jou of jouw dier behandeld heb, maar ook preventief

Bij de behandeling van honden leg ik vaak een aantal oefeningen uit die je als eigenaar thuis kunt doen met jouw hond. Verder gaan we in op wat handig is qua loopafstand en eventuele sporttraining. Wanneer de hond bij mij onder behandeling komt na een operatie bespreken we per week hoe de belasting opgevoerd kan worden en waar je als eigenaar op kunt letten.

Paard en ruiter begeleid ik indien nodig nog een of enkele keren na een behandeling van de wervelkolom of na herstel van een peesblessure. Dit gebeurt volgens de principes van de klassieke dressuur waarbij rechtrichten, symmetrische belasting en het vinden van balans en evenwicht een belangrijke rol spelen.
Ik ben tevens in de gelegenheid om jou te begeleiden met longeren, grondwerk en werken aan de hand.

De ruiter wordt natuurlijk niet vergeten: wil je jouw houding te paard verbeteren en zo de communicatie met jouw paard optimaliseren, of wil je een afspraak maken voor het rijden met de teugeldrukmeter (vanaf voorjaar 2018), dan kan dit ook.